DiVAs logotyp

Nya DiVA

Nya DiVA beräknas komma i drift mitten av 2025. Arbetet bedrivs i projektform med aglit arbetssätt. Huvudsyftet med projektet är att flytta systemet till en nyare och bättre plattform.

Flera önskemål har kommit in till förvaltningen med önskan om ny funktionalitet. Dessa förslag har gåtts igenom och sorterats. De som inte kommer med i nya DiVA finns listade i undersidan Förslag/funktioner som sorterats bort inför nya DiVA här intill.

Funktioner och förslag som prioriteras ned inom projektet, men som beräknas införas i DiVA längre fram, flyttas fram till utveckling efter projektslut. Dessa funktioner visas på sidan Funktioner som tas om hand efter projektet.

Nya gränssnitt

Mellan den 3-10 februari 2023 fanns det chans att titta på designförslag för DiVA:s nya admingränssnitt. Nedan finns utkastet som PDF. Obs! Scrolla nedåt i PDF:en för att se rätt sidor.

Förslaget gjordes av en designer som hade ett kortare konsultuppdrag. Designerns uppdrag var att ta fram skisser på hur en framtida startsida, samt sidorna för de tre vanligaste flödena för administratörer kan se ut:

  1. Lägg till publikation/Ladda upp filer
  2. Sök publikation/Ändra/Radera
  3. Importera uppgifter om publikation

Alla som ville var välkomna att gå in och titta på utkastet och ge kommentarer.

Observera att detta är skisser på själva designen och omfattar inte förändringar i framtida funktionalitet, som fortfarande är en pågående process.

Om ni undrar över något, eller har synpunkter är ni välkomna att höra av er till DiVA-supporten diva-support@ub.uu.se

Publik premiljö av nya DiVA

Under maj 2024 lanserades en publik premiljö av nya DiVA. I denna version kommer intresserade kunna följa arbetet med utvecklingen. I början kommer premiljön inte innehålla så mycket, men kommer successivt fyllas på med mer allt eftersom arbetet i projektet framåtskrider.

Länk till premiljön: https://pre.diva-portal.org/divaclient

Projektets roadmap

Projektets roadmap och vilka aktiviteter projektgruppen arbetar med finns på sidan Roadmap med tillhörande projektaktiviteter

Kontakt